مک دونالد مقصر است؟1
از بزرگترین شرکتهای چندملیتی دنیا، توجهات بسیاری از صاحبنظران را در عرصههای گوناگون به خود جلب کرده است، از محققان در زمینهی علم مدیریت و تغذیه تا دوستداران محیط زیست و کارشناسان تبلیغات و تجاریسازی.عدهای به دید تحسین و برخی با نگاهی بدبینانه به قضاوت در مورد این ابر رستوران جهانی میپردازند. مشاوران اقتصادی و مدیریتی از (ری کراک) مؤسس مکدونالد به عنوان یک فرد کارآفرین و خلاق یاد میکنند که بعد از سالها فعالیت نه چندان موفقیتآمیزش در فروش دستگاه همزن شیر، روزی با سفارشهشت دستگاه آن از ایالت فلوریدا مواجه میشود.و در هنگام تحویل دستگاهها متوجه میشود با صاحب رستورانی کوچک اما با مشتریان بسیار زیاد سروکار دارد. کراک در می یابد دلیل خوشنامی این همبرگرفروشی در تعداد کم و کیفیت بالای غذای آن هست و بعد از کلی گفتوگو با صاحبان رستوران اجازه میگیرد تا رستورانی با همین نام در شهری دیگر تأسیس کند واینگونه سنگ بنای رستوران 26000 شعبهای مکدونالد گذاشته شد و از لحاظ اقتصادی در مرتبهای قرار دارد که نه تنها در بحران مالی اخیرآمریکا ضرر نکرد بلکه بر میزان درآمد و ارزش سهان آن هم افزوده شد.
عدهی کثیری از فعالان محیط زیست شرکت مک دو نالد را یک مصرف کنندهی به تمام معنا میدانندکه برای تهیهی گوشت مورد نیاز خود برای همبرگر از بیشترین میزان غلات استفاده میکند و به قاتل بزرگ گاوها تبدیل شده است ، این در حالی است که با این میزان هزینه میتوان کشورهای فقیر و گرسنهی بسیاری را نجات داد. بسیاری از پزشکان و متخصصان تغذیه علیه مضرات بسیار زیاد غذاهای فست فود که میتوان مک دونالد را سلطان آنها نامید قلمفرسایی میکنند و پیوسته در مورد خطرات مصرف مکرر غذاهای آماده که امروزه به قسمتی حذف نشدنی از زندگی یک آمریکایی و همچنین مردم سایر کشورها تبدیل شده است، هشدار میدهند. اما با تمام این روشنگریها همچنان شاهد آن هستیم که این سبک از تغذیه که با تغییر ذائقهها همراه استروز به روز گسترده تر میشوند به خصوص آنکه رشد قارچی اینگونه غذاها را در کشور عزیزمان ایران شاهدیم.
ادامه دارد...